Monday, October 5, 2009

Teema 5

Oh, kui tore, et ikka keegi ka oma loengus käimist ajaveebis kajastab. Tänu sellel, et Mari kirjutas kuidas ta avastas, et ka teema nr 5. tähtaeg oli täna sain ka mina sellest teada. Seetõttu valisin iseloomustamiseks just kursusekaaslase Mari Tähtkodulehekülje,mis asub aadressil http://www.tlu.ee/~marilest/

Teema 5: Kirjutada analüüs ühe kaasõpilase veebilehe kohta.

Alustuseks meeldis mulle Mari kodulehe taust. Helesinisel pilvedega taustal, mis oli piisavalt hele, et silm ei väsiks, paistis ka tekst ilusti silma. Maril on täidetud kõik kodulehele esitatud nõuded. Nõude, igal lehel vähemalt üks graafiline element, oli Mari täitnud isegi enam kui korrektselt- ühel lehel oli pilte tunduvalt rohke kui üks. Piltide rohkus aga lisas tekstile vürtsi ja tegi lugemise huvitavamaks.

Tore on ka see, et Mari on lisanud lingid, kust saab mängude kohta rohkem teada. Kuna Mari koduleht oli piisavalt informatiivne, siis usun, et nii mõnelgi tekitab säärane koduleht suuremat huvi arvutimängude, nende ajaloo ja arengu kohta.

Veel kiidaksin ma Marit korrektse viitamise eest. Igal tekstil, igal pildil on välja toodud, kust vastav materjal pärineb. Ka see annab võimaluse soovi korral iseseisvalt juurde lugeda.

Naiselikust kadedusest ei saa aga jätta ütlemata ka halba. Nimelt võiks tekst olla veidi suurem. Praegune tekst on loetav, kuid inimesel, kellel silmad täiesti korras ei ole, ei pruugi nii väikese kirja lugemisega olla nauditav.

Meie kodulehe põhikriteeriumiks oli validaatori testi läbimine, ning ka selles osas on Mari olnud tubli- lehel polnud ühtki viga ega hoiatust. Samuti on Mari on oma lehekülje loomisel kasutanud huvitavaid lahendusi vormindamiseks ning kogu see lehekülg "lõhnab" selle järgi, et seda on tehtud hoole ja armastusega. Minu meelst on Mari lahendanud ülesande lihtsalt suurepäraselt.

1 comment:

  1. Teie kommentaar Mari kodulehele on igati kiiduväärt. Natuke imestama pani see, et oskate hinnata viitamist, aga oma töödes ikka aeg-ajalt eksite selle vastu. Ja veel olen nõus märkusega, kui ütlete, et tekst on liiga väike.
    Samas katsetage veebilehe teksti suurust saab muuta klahvikombinatsiooniga 'Ctrl' ja ´+' või '-' korraga allavajutamisega(IE).

    ReplyDelete